fbpx

Ured UNICEF-a za Hrvatsku, još jednom dodijelio financijsku podršku mladima iz Zadarske i Šibensko-kninske županije za realizaciju njihovih projekata.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku, još jednom dodijelio financijsku podršku mladima iz Zadarske i Šibensko-kninske županije za realizaciju njihovih projekata.

Trineasti po redu UPSHIFT održao se u Petrčanima za mlade iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Sudjelovalo je 45 učenika osnovnih i srednjih škola okupljenih u 10 timova.

Kao i svaki put do sada, problemi kojima su se timovi bavili bili su raznovrsni: od obnove starog kina, inkluzije osoba s invaliditetom, manjka izbornih predmeta i nedostatka školskih sadržaja, do ugroženog morskog staništa plemenite periske.

Kroz trodnevnu UPSHIFT radionicu, i uz pomoć stručnih mentora, svaki tim imao je priliku naučiti kako je to biti dio tima koji rješava određeni problem i traži inovativno rješenje za njega.

Zadnji dan radionice, svih 10 timova predstavilo je svoju ideju ispred stručnog žirija. Osim pohvala, članovi žirija postavljali su pitanja s ciljem boljeg uvida u idejna rješenja i održivost projekta.

Financijsku podršku dobila su tri tima, a uz pomoć mentora, nastavljaju s implementacijom svoje ideje.

Timovi koji su dobili mentorsku i financijsku podršku

TIM 3 iz Osnovne škole Sukošan kojeg su činile Karla K., Mia K., Nika B. i Gabrijela K., uz pomoć svoje mentorice Lane, se bavio problemom manjka izbornih predmeta u školi.

TIM 6 iz Osnovne škole Krune Krstića iz Zadra, kojeg su činili Mihaela M., Luigi Č., Niki B., Laura M. i Nea V., uz svoju mentoricu Nikolinu, bavili su se izazovom inkluzije osoba s invaliditetom u društveni život lokalne zajednice.

TIM 8 iz Osnovne škole Ivana Meštrovića, Šibenik, kojeg su činili Stipan R., Jakov Z., Lucija Z. i Lea K., uz svoju mentoricu Emu, bavili su se ugroženim morskim staništem plemenite periske.

Čestitamo svim timovima!

Tags: