fbpx
 

Upshift

ŠTO?

Budi dio pozitivne promjene sa svojom ekipom i riješi probleme koje vidiš u svojoj lokalnoj zajednici.

 

PRIJAVI SE NA RADIONICU UPSHIFT!

Radionice će se održati uživo, od 19. do 21. siječnja 2024., a namijenjene su mladima od 13 do 19 godina iz Sisačko-moslavačke županije. Okupite tim od 3 do 5 članova i prijavite se na obrazac za prijave do 9. siječnja 2024. u 23:59!

 

Možda baš vaš tim bude jedan od četiri tima koji će osvojiti 1.000 eura za realizaciju svoje ideje.

GDJE i KADA?

Radionice UPSHIFT održat će se uživo u Orahovici (Centar za edukaciju GDCK Osijek, Orahovica), a svi troškovi (smještaj, materijali, tri obroka dnevno i prijevoz) pokrivaju organizatori. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

ZAŠTO?

Što možeš očekivati na online radionici UPSHIFT:
· mogućnost osvajanja 1.000 eura za realizaciju ideje koju tvoj tim smisli na radionici
· rad s mentorima na realizaciji ideje
· korištenje različitih alata za rad u timu i rješavanje problema
· poučno i zabavno iskustvo koje ćeš pamtiti čitav život!

I ZATO...

…prijavi se do 9. siječnja 2024. u 23:59!

UPSHIFT je trodnevna besplatna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Na radionici se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. U radionicu prolazi deset timova koji najbolje opišu problem i svoju motivaciju za rješavanjem problema. Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstava dok će četiri odabrana tima dobiti i financijsku podršku od 1. 000 eura da svoje ideje pretvore u stvarnost.

 

Adolescenti i mladi danas se susreću s mnogim izazovima koji će utjecati na njihovu budućnost, poput klimatskih promjena, pitanja očuvanja mentalnog zdravlja, prava na kvalitetno obrazovanje, suzbijanje širenja lažnih vijesti tijekom infodemije te mnogih drugih, mladima bitnih tema. Svi ti izazovi uvelike utječu na razvoj života mladih u Hrvatskoj.

 

Cilj radionice UPSHIFT je potaknuti adolescente i mlade od 13 do 19 godina da prepoznaju izazove kao prilike i samostalno kreiraju pozitivne promjene u društvu dok im u provođenju ideje poboljšanja lokalne zajednice pomažu stručni mentori.

UPSHIFT se odvija u 3 faze:

FAZA 1:  promocija i prijava

 

Na radionicu UPSHIFT prijavljujete se u timovima od 3 do 5 učenika tako da na obrascu za prijave opišete problem koji vas muči u vašoj lokalnoj zajednici – obrazac vas sam vodi kroz proces ispunjavanja.

FAZA 2: odabir timova

 

Nakon zatvaranja prijava žiri će pregledati sve prijave i odabrati do 20 timova s kojim će obaviti intervju. Konačna lista odabranih timova bit će objavljena na našim društvenim mrežama i na webu.

FAZA 3: UPSHIFT

 

Najuzbudljiviji dio radionice UPSHIFT! Dođite odmorni i motivirani za vikend prepun rada i učenja. Tijekom tri dana ćete uz pomoć stručnih mladih mentora raditi na razvoju vaše ideje. No, bit će dovoljno vremena i za zajednička druženja i upoznavanja s ostalih sudionicima na radionici UPSHIFT. Posljednji dan radionice će svi timovi prezentirati svoju ideju pred žirijem, a četiri tima koji pokažu najveće razumijevanje problema i ponude najzanimljivije rješenje dobivaju 1.000 EUR kako bi mogli nastaviti razvijati svoju ideju.

 

Ako je vaš tim odabran među četiri najbolja, našem druženju nije kraj! U idućim mjesecima radit ćemo s vama kako bi proveli vašu ideju u djelo. Uz našu mentorsku podršku želimo vam pružiti priliku da samostalno utječete na pozitivne promjene u društvu.