fbpx
 

Upshift

ŠTO?

Budi dio pozitivne promjene sa svojom ekipom i riješi probleme koje vidiš u svojoj lokalnoj zajednici…

 

PRIJAVI SE NA RADIONICU UPSHIFT!

Radionica će se održati online od 14. do 16.  svibnja 2022., a ovog je puta namijenjena mladima od 13 do 19 godina iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije.
Okupite tim od 3 do 5 članova i prijavite se do 8. svibnja, 2022. u 23:59!

Možda baš vaš tim bude jedan od tri koji će osvojiti 7.500 kuna za realizaciju svoje ideje.

GDJE i KADA?

UPSHIFT radionicu organiziramo online, uz pomoć kreativnih digitalnih alata za razvijanje kritičkog mišljenja i analitike.

ZAŠTO?

Što možeš očekivati na online radionici UPSHIFT:

  • mogućnost osvajanja 7.500 kuna za realizaciju najboljeg rješenja
  • rad s mentorima na svojoj ideji
  • korištenje različitih online alata za rad u timu i rješavanje problema
  • poučno i zabavno iskustvo koje ćeš pamtiti čitav život!

I ZATO...

…prijavi se do 8. svibnja u 23:59!

Rezultate prijava svi će prijavljeni timovi dobiti u ponedjeljak, 9. svibnja, 2022. 
Sretno svima!

ŠTO JE UPSHIFT?

UPSHIFT je trodnevna besplatna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Na radionici se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstava dok će tri odabrana tima dobiti i financijsku podršku od 7.500 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Adolescenti i mladi danas se susreću s mnogim izazovima koji će utjecati na njihovu budućnost, poput klimatskih promjena, pitanja očuvanja mentalnog zdravlja, prava na kvalitetno obrazovanje, suzbijanje širenja lažnih vijesti tijekom infodemije te mnogih drugih, mladima bitnih tema. Svi ti izazovi uvelike utječu na razvoj života mladih u Hrvatskoj.

Cilj radionice UPSHIFT je potaknuti adolescente i mlade od 13 do 19 godina da prepoznaju izazove kao prilike i samostalno kreiraju pozitivne promjene u društvu dok im u provođenju ideje poboljšanja lokalne zajednice pomažu stručni mentori.

UPSHIFT se odvija u 3 faze:

FAZA 1:  promocija i prijava

Želimo da svi mladi čuju za radionice UPSHIFT te dolazimo u tvoju školu gdje ćemo ti osobno predstaviti projekt, a ti ćeš nas moći pitati sve što te zanima u vezi prijava. Raspored prezentacije o radionici UPSHIFT bit će objavljen na našim društvenim mrežama i na webu.

 

Nakon što ste saznali sve što vas zanima o radionici UPSHIFT, okupite tim i prijavite se! Pravila dozvoljavaju više prijava u zajednici, no bitno je naglasiti kako se svaki problem gleda zasebno te da je za svaki potrebno poslati posebnu prijavu.

FAZA 2: odabir timova

Nakon zatvaranja prijava žiri će pregledati sve prijave i odabrati do 20 timova s kojim će obaviti intervju. Konačna lista odabranih timova bit će objavljena na našim društvenim mrežama i na webu.

FAZA 3: UPSHIFT

Najuzbudljiviji dio radionice UPSHIFT! Dođite odmorni i motivirani za vikend prepun rada i učenja. Tijekom tri dana ćete uz pomoć stručnih mladih mentora raditi na razvoju vaše ideje. No, bit će dovoljno vremena i za zajednička druženja i upoznavanja s ostalih sudionicima na radionici UPSHIFT. Posljednji dan radionice će svi timovi prezentirati svoju ideju pred žirijem, a pet timova koji pokažu najveće razumijevanje problema i ponude najzanimljivije rješenje dobivaju 7.500 kuna kako bi mogli nastaviti razvijati svoju ideju.

 

Ako je vaš tim odabran među pet najboljih, našem druženju nije kraj! U idućim mjesecima radit ćemo s vama kako bi proveli vašu ideju u djelo. Uz našu mentorsku podršku želimo vam pružiti priliku da samostalno utječete na pozitivne promjene u društvu.