fbpx
 

UPOZNAJTE TIMOVE DRUGE ONLINE RADIONICE UPSHIFT

UPOZNAJTE TIMOVE DRUGE ONLINE RADIONICE UPSHIFT

Od petka 11. prosinca do nedjelje 13. prosinca održat će se posljednja ovogodišnja online radionica za mlade UPSHIFT. Na toj online radionici sudjelovat će mladi iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije koji će uz mentorsku podršku marljivo raditi kako bi pronašli rješenje za probleme u svojoj zajednici s kojima su se prijavili na radionicu.

Hvala svim prijavljenima na online radionicu UPSHIFT! Nije bilo lako izabrati samo 10 timova koji će sudjelovati na drugoj online radionici UPSHIFT. Nadamo se da će se timovi koji ovoga puta nisu odabrani za sudjelovanje, ponovno prijaviti na radionicu UPSHIFT jednom kada UPSHIFT opet stigne u njihov grad.

Izabrani timovi imat će vrlo radišan i kreativan vikend gdje će sa svojim mentorima raditi na brojnim zadacima koji uključuju izradu mape dionika, persone, idejizaciju, izradu prototipa, prezentaciju te će prolaziti kroz druge važne korake koji su ključni za donošenje kvalitetnog i provedivog rješenja.

Izabrani timovi su navedeni niže u tekstu prema redoslijedu pristizanja prijava:

1. Bojan Horvat, Nera Hranilović, Marija Duhović, Nina Purić i Josip Zlatarek žele nadograditi i osuvremeniti vanjske učionice u svojoj školi.

2. Karla Videk, Ema Solfrid Zrinščak i Ivona Mihaljinec žele riješiti problem napuštenih životinja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

3. Eni Sečan, Ema Švenda i Mia Mannschatz žele olakšati život ljudima s invaliditetom u svojoj zajednici.

4. Jana Salajec, Tomislav Čevis, Ana-Marija De Conti, Barbara Koren i Vanja Šalamon žele riješiti problem nedovoljno iskorištenog turističkog potencijala u Općini Koprivnički Ivanec.

5. Neven Lukić, Elena Miklečić i Hana Hodak žele motivirati mlade da se bave sportom.

6. Antonio Škec, Fran Brusar, Ela Pavlinić, Đurđica Pintarić i Barbara Švec žele poboljšati prostor tjelesne i zdravstvene kulture u svojoj područnoj školi.

7. Miša Ovčar, Noa Kresta, Urban Pokrivač, Hugo Mađarić i Rajna Međimurec žele potaknuti recikliranje plastične ambalaže u svojoj školi i gradu.

8. Marijana Ignac, Brendon Oršuš i Srđan Oršuš žele pomoći starijima u svojoj zajednici da više brinu za svoje zdravlje i posjećuju doktore i na preventivnoj bazi.

9. Kristina Oršuš, Vanesa Balog i Dario Horvat žele riješiti problem nedostatka autobusne stanice u njihovom naselju.

10. Erin Horvat, Vito Begović, Li Kavran i Karlo Murković žele educirati mlade o važnosti vezanja pojasa u automobilima za vrijeme vožnje.

Čestitamo svim odabranim timovima i veselimo se vidjeti sva rješenja koja će UPSHIFTERI prezentirati pred žirijem kako bi ih uvjerili da baš njihova ideja treba dobiti 15.000 kuna za realizaciju!