fbpx
 

Prilika za početak nekog našeg novog putovanja je tu baš danas, baš sada, u ovom trenutku.

Prilika za početak nekog našeg novog putovanja je tu baš danas, baš sada, u ovom trenutku.

U doba pandemije virusa COVID-19 došlo je do velikih promjena u našim životima i dogodilo se ono što nismo mislili da će se ikad dogoditi. Škole neće raditi, morat ćemo biti doma, nema odlazaka na kave, ne možemo na igralište…  Ali, što možemo?

Možemo stvoriti priliku za naučiti nešto novo ili poboljšati već postojeće znanje. Imamo dovoljno vremena da naučimo ili usavršimo svirati gitaru koja samo skuplja prašinu, naučiti novi jezik da možemo gledati filmove bez titlova, pogledati video kako koristiti online programe i još mnogo toga.

Trenutno je idealno vrijeme za iskoristiti sve čari koje nam internet pruža, i to besplatno. Tijekom cijele godine ionako mnogo vremena potrošimo na skrolanje po Instagramu i Facebooku te  na gledanje videa na YouTubeu.  


Najvažnije je odlučiti što želimo!  Dat ćemo ti nekoliko savjeta što bi mogao/la raditi!

Naučiti novi jezik nikad nije bilo dostupnije, skineš aplikaciju i sam/a  biraš kada i koliko dugo ćeš učiti. Aplikacija Duolingo  dostupna je za sve pametne telefone i tablete, a na njoj možeš pronaći više od 30 svjetskih jezika, poput  engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog pa sve do poljskog, ruskog, kineskog i mnogih drugih. 

Ako te zanima povijest onda je za tebe najbolji izbor Open Culture. Ova stranica ti nudi brojne  besplatne tečajeve o povijesti, s audio i video sadržajima., a možeš birati između više od 100 tema. 

Programiranje ti je uvijek bilo zanimljivo, ali nikad nisi počeo/la s učenjem  jer ti se činilo komplicirano? E, sad je pravi trenutak da se okušaš u tome jer Codeasy ima besplatan osnovni tečaj za sve koji ne znaju ništa o programiranju. Ne brini, zabavno je!  
 

Želiš putovati?
AirPano je stranica na kojoj možeš posjetiti najljepša mjesta na svijetu, i to u visokoj kvaliteti prikaza,  a ako ti ni to nije dovoljno NASA te vodi u Svemir sa svojom predivnom galerijom fotografija.

A ako si već naučio/la nešto novo i želiš odmor uz dobar film/seriju/dokumentarac onda je pravi izbor za tebe HBO   jer je omogućio više od 500 sati besplatnih sadržaja.

Nadamo se da smo ti  pomogli u odabiru i pokazali ti što sve možeš raditi tijekom svog boravka doma. Zapamti, bitno je da ostanemo optimistični i iskoristimo prilike koje nam se trenutno pružaju.