fbpx
 

Otvorili smo prijave za Meetupe o mentalnom zdravlju

Otvorili smo prijave za Meetupe o mentalnom zdravlju

Socijalno distanciranje, novi načini učenja, potresi i neizvjesnost. Protekla godina donjela je puno promjena koji su utjecali na nas i one oko nas. Često čujemo poslovicu ‘zdrav duh u zdravom tijelu’ no često o tom duhu i svom unutarnjem stanju ne pričamo i ne učimo. Zato smo se odlučili pokrenuti seriju od četiri Meetupa pod nazivom “Briga za moje mentalno zdravlje”.

U provedbu naše ideje uključilo se Odgojno savjetovalište Nastavno-kliničkog centra Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, a svaki Meetup obraditi će novu temu koja će ti pomoći da samog sebe još bolje upoznaš.

Možeš se priključiti na jedan, više njih ili sve Meetupe. Sve detalje kako im pristupiti šaljemo ti na mail dan prije njihovog održavanja.

O mentalnom zdravlju se treba pričati i učiti. Nemoj propustiti ovu priliku da od najbolji stručnjaka naučiš više o svom mentalnom zdravlju.

1. Meetup: “ZBOG ČEGA JE VAŽNO PRIČATI O MENTALNOM ZDRAVLJU – KAKO BRINUTI O SEBI”

Kada? 19. 02. 2021. godine u 16 sati

Meetup će održati Miranda Novak, docentica na Odsjeku za poremećaje u ponašanju Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta. Miranda se u zadnjih se nekoliko godina intenzivno bavi temom pozitivnog razvoja mladih, i istraživački ali i praktično, kroz digitalnu platformu za mlade Pukotine.hr čiji tim vodi.

2. Meetup: „MENTALNO ZDRAVLJE u VIRTUALNOM OKRUŽENJU“

Kada? 26. 02. 2021. godine u 16 sati

Drugi Meetup održat će Sanja Radić Bursać koja osim na rada na ERF-u se u svom stručnom radu primarno usmjerila prema djeci i mladima, školskoj populaciji – kroz individualni i grupni rad, razvoj strukturiranih psihosocijalnih intervencija, osmišljavanje psihoedukativnih materijala i dr. Širokih je interesa, ali uvijek ju najviše privuku stručne teme vezane uz ponašajne ovisnosti, razvoj medijske pismenosti, osnaživanje socijalno-emocionalnih kompetencija, pozitivan razvoj.

3. Meetup: „UTJECAJ MEDIJA na MENTALNO ZDRAVLJE“

Kada? 19. 03. 2021. godine u 16 sati

Edukatorica na trećem Meetupu bit će Lucija Lamešić koja je od početka svog profesionalnog rasta i razvoja, usmjerena na rad s djecom i mladima. Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu radi na Odsjeku za poremećaje u ponašanju, a uz to radi i kao vanjska suradnica pri kabinetu Odgojnog savjetovališta Nastavno-kliničkog centra ERF-a te je vanjska suradnica Centra za socijalnu skrb Velika Gorica.

4. Meetup: „INTERPERSONALNI ODNOSI, VEZE i MENTALNO ZDRAVLJE”

Kada? 26. 03. 2021. godine u 16 sati

Posljednji Meetup vodit će Andrea Ćosić koja radi kao asistentica na Odsjeku za poremećaje u ponašanju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi i kao vanjska suradnica Odgojnog savjetovališta Nastavno-kliničkog Centra ERF-a i Udruženja „Djeca prva“ gdje provodi individualni savjetodavni rad s djecom i mladima, grupne programe za obitelji u riziku te sudjeluje u raznim stručnim aktivnostima.