fbpx
 

ODABRANI TIMOVI ZA PRVU ONLINE RADIONICU UPSHIFT

ODABRANI TIMOVI ZA PRVU ONLINE RADIONICU UPSHIFT

Sutra počinje prva online radionica UPSHIFT, a u ovom blogu ćemo vam predstaviti 10 odabranih timova iz Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije. Imali smo jako težak zadatak izabrati samo deset timova koji će zajedno s mentorima raditi na rješenjima problema u njihovim lokalnim zajednicama.

Radionica UPSHIFT održat će se u potpunosti online, putem Zoom i Miro aplikacija, od petka 13. 11. do nedjelje 15.11. Sudionici će zajedno sa stručnim mentorima prolaziti različite korake kako bi došli do kvalitetnog rješenja problema koji su prijavili. Ti koraci uključuju izradu mape dionika, persone, idejizaciju, izradu prototipa, prezentaciju te druge važne korake ključne za donošenje kvalitetnog i provedivog rješenja.

Izabrani timovi su navedeni niže u tekstu prema redoslijedu pristizanja prijava:

  1. Lana S., Lucija Š. i Petra P. T. prepoznale su problem nedostatka pitke vode u Pečurkovom Brdu.
  2. Anamarija B., Dora V., Marija K. i Jana R. žele educirati svoje vršnjake o važnosti integracije učenika s posebnim potrebama u razredne odjele.
  3. Gabrijela I., Ema G. i Vanja M. sa svojom idejom žele unaprijediti turističku ponudu u svom kraju.
  4. Ana-Marija G., Marija N., Lana S., Karlo Š. i Marko P. prepoznali su problem divljih odlagališta otpada u svojoj sredini.
  5. Sara R., Ela Ć., Helena M. i Nives G. žele raditi na poboljšanju mentalnog zdravlja mladih u doba pandemije.
  6. Nika V., Tereza B. i Narotam B. žele raditi na problemu manjka informiranosti u njihovoj sredini o osobama s invaliditetom.
  7. Jelena P., Matija P., Filip G., Nikola B. i Tomo K. ukazuju na nezaposlenost mladih i problem njihove zapošljivosti.
  8. Leon Lenuzzi Š., Dora L., Lea M. , Mihaela T. i Petra K. prepoznali su problem loše integracije migranata u Karlovcu.
  9. Gabrijela B., Tea J., Tea Š. i Josipa S. žele poboljšati zabavni i kulturni sadržaj za mlade u svom gradu.
  10. Karolina S., Luka M., Lora B., Davor Ra. i Luka S. prepoznali su problem učenika putnika u svom gradu.

Čestitamo svim odabranim timovima i veselimo se druženju na prvoj radionici eUPSHIFT!

A mlade od 13 do 19 godina iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije pozivamo da se prijave za sudjelovanje na drugoj online radionici UPSHIFT koja će se održati od 11. do 13. 12.! Sretno s prijavama!