fbpx
 

Odabrali smo timove za prvu online radionicu UPSHIFT u 2021. godini

Odabrali smo timove za prvu online radionicu UPSHIFT u 2021. godini

Prva ovogodišnja online radionica UPSHIFT održat će se od 12. do 14. ožujka za mlade iz Dubrovačko-neretvanske & Splitsko-dalmatinske županije. Nakon intenzivnog razmišljanja, uspjeli smo odabrati 10 timova koji će skupa sa svojim mentorima ili mentoricama na online radionici UPSHIFT dizajnirati rješenje za njihov prijavljeni problem. Zadnjeg dana radionice svi timovi prezentirat će svoje rješenje pred stručnim žirijem, a čak 5 timova će osvojiti 15.000 kuna za implementaciju rješenja natrag u svoju lokalnu zajednicu. Uz financijsku podršku, 5 timova će imati na raspolaganju mentore koji će ih kroz tri mjeseca mentorirati kako bi na najbolji mogući način realizirali svoju ideju.

Na online radionici UPSHIFT sudionicu mogu očekivati da će puno naučiti o tome kako izraditi mape dionika, persone, kako pristupiti idejizaciji, izradi prototipa, kako isprezentirati ideju te o drugim važnim koracima ključnim za donošenje kvalitetnog i provedivog rješenja. Osim ovog bitnog edukativnog dijela ne sumnjamo da će se svi sudionici, kroz cijeli proces online radionice UPSHIFT, i prilično zabaviti!

U nastavku pročitajte tko su izabrani timovi koji su navedeni prema redoslijedu pristizanju prijava:

1. Viktorija Nobilo, Laura Donjerković i Antonia Kunjašić koje će razvijati rješenje za nedostatak kvalitetnog sadržaja za mlade u Blatu.

2. Magdalena Zrno, Laura Jurišić, Ela Kerum, Petra Smoljić i Ivan Stipica žele osvijestiti građane Splita kako najveća srednja škola u njihovom gradu nema adekvatno mjesto za izvođenje nastave Tjelesne i zdravstvene kulture.

3. Ana Pečarević, Zorana Karuza, Vesna Kuljiš, Rita Balen i Ivana Vučemilo prepoznali su problem ograničenih obrazovnih mogućnosti na otoku Visu.

4. Marija Felicija Ivanković, Josipa Kapetanović, Deni Antolić, Fanny Biljak i Josipa Anić žele inovirati način na koji se pristupa obrazovanju mladih u srednjoj školi.

5. Ariana Kacić, Nikolina Musa i Mia Rosić žele unaprijediti rekreativan sadržaj za sve stanovnike Splita.

6. Jana Delić, Nika Luketa Mia Matković i Nora Žuvela prepoznale su problem nedovoljne informiranosti odraslih ljudi o mentalnim problemima s kojima se susreću mladi.

7. Niki Krstičević, Nikola Babić, Karlo Marić, Luka Kasalo i Leon Jejina žele riješiti problem zagađenosti Jadranskog mora plastikom.

8. Ivo Orlić, Marta Vladušić, Karolina Bojić, Luka Roso i Lana Lendić žele poboljšati život štićenicima staračkih domova u Splitu.

9. Nina Topić, Lucija Marušić i Branimir Radulović žele riješiti neke stare probleme povezane s ljudskim nemarom, nedostatkom vremena ili neposvećivanjem dovoljno pažnje određenom problemu, na nov i inovativan način.

10. Veronika Majić Koludrović, Emanuela Maretić i Nina Rajić žele educirati mlade o svim lošim utjecajima opojnih droga.

Čestitamo izabranim timovima te im želimo puno sreće na radionici UPSHIFT! A svim timovima koji ovoga puta nisu bili izabrani za radionicu UPSHIFT želimo poručiti da se malim, svakodnevnim pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama mogu napraviti velike stvari, samo treba biti uporan

Sljedeća online radionica UPSHIFT održat će se od 23. do 25. travnja 2021. godine za mlade od 13 do 19 godina iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Prijavi se OVDJE.