fbpx
 

Odabrali smo timove iz Šibensko-kninske i Zadarske županije za radionicu UPSHIFT

Odabrali smo timove iz Šibensko-kninske i Zadarske županije za radionicu UPSHIFT

Slijedeći vikend, od 23. do 24. travnja, održat će se online radionica UPSHIFT za mlade iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Na online radionici UPSHIFT sudjelovat će deset timova koji će skupa s svojim mentorima raditi na rješavanju njima bitnih lokalnih problema.

Što se radi na online radionici UPSHIFT?

Prije same radionice UPSHIFT svi timovi dobivaju kratku domaću zadaću koja obuhvaća intervjuiranje korisnika na koje utječe prijavljeni problem te definiranje mape stakeholdera. Izrada domaćeg zadatka obavezan je korak za svaki tim jer im to uvelike olakšava rad na UPSHIFTu.

Tijekom trodnevne radionice UPSHIFT sudionici mogu očekivati da će kroz suradnju s mentorima puno naučiti o stvarima koje ne samo da su bitne za uspjeh na UPSHIFTu nego su bitne i jednog dana kada sudionici UPSHFTA budu dijelom tržišta rada. Na radionici UPSHIFT mladi uče kako izraditi mape dionika, persone, kako pristupiti idejizaciji, izradi prototipa, kako isprezentirati ideju te o drugim važnim koracima ključnim za donošenje kvalitetnog i provedivog rješenja. Osim samog vremena za ispunjavanje svih zadataka na radionici UPSHIFT, znamo da se uvijek pronađe i dovoljno vremena za ozbiljne i neozbiljne razgovore s mentorima!

Posljednji dan radionice rezerviran je za prezentaciju rješenja pred stručnim žirijem gdje pet timova osvaja 15.000 kuna za implementaciju rješenja natrag u svoju lokalnu zajednicu. Uz financijsku podršku, 5 timova će imati na raspolaganju i mentore koji će ih kroz tri mjeseca mentorirati kako bi na najbolji mogući način realizirali svoju ideju.

Tko su odabrani timovi?

Timovi su navedeni prema redoslijedu pristizanju prijava.

Tim 1: Maria P. L., Franka P., Andrea B. i Melani-Marta L. žele riješiti problem vršnjačkog nasilja kod djece i tinejdžera.

Tim 2: Andrija P., Victorija Alesandra N. i Šime P. žele povećati motivaciju kod profesora i učenika za vrijeme online nastave.

Tim 3: Ivona I., Dora J., Ana B. i Matea Š. prepoznale su problem izoliranosti 3. životne dobi u Dalmatinskoj zagori.

Tim 4: Izabela F., Roko L., Toni B., Petra P. i Antea P. žele pomoći učenicima putnicima da na kvalitetan način provedu vrijeme dok čekaju prijevoz poslije škole.

Tim 5: Petra M. S., Anabela R. i Petra M. žele educirati djecu i made o važnosti održavanja oralne higijene.

Tim 6: Ines B., Ivan P. i Marta K. žele uljepšati okoliš oko svoje škole.

Tim 7: Anja C., Anto K. i Antonija C. prepoznali su problem manjka informiranosti društva o disleksiji.

Tim 8: Ante K., Simona P. i Lu I. žele urediti vanjski prostor oko škole kako bi se isti mogao koristiti za sve nastavne i izvannastavne aktivnosti.

Tim 9: Iva P., Andrija J. i Stipe M. žele riješiti problem onečišćenje okoliša u gradu Drnišu.

Tim 10: Ivana R., Marija V. i Mihael R. žele educirati mlade o odgovornom spolnom ponašanju i spolno prenosivim bolestima.

Čestitamo odabranim timovima i veselimo se vidjeti njihove kreativne ideje i rješenja za prijavljeni problem