fbpx

Nova UPSHIFT radionica za mlade iz Sisačko-moslavačke županije

Nova UPSHIFT radionica za mlade iz Sisačko-moslavačke županije

Sutra počinje UPSHIFT trodnevna radionica za timove mladih iz Sisačko-moslavačke županije, koja će se održati u Orahovici. 

U naredna tri dana, od sutra 8. prosinca do nedjelje 10. prosinca, deset timova će uz podršku stručnih mentora marljivo raditi na razvoju svojih projekata. Prilikom prijave na radionicu, svaki tim je predstavio konkretni problem koji su identificirali u svojoj zajednici, a tijekom trodnevne radionice, posvetit će se dubinskom proučavanju tog izazova i oblikovanju inovativnih rješenja.

Što radimo na radionicama?

UPSHIFT je radionica na kojoj mladi, uz pomoć stručnih mentora, imaju priliku razvijati svoje poduzetničke vještine; design thinking metodom uče razraditi svoj problem, a prototipovima dolaze do potencijalnog rješenja te uče kako pitchati svoju ideju u javnosti.

10 timova mladih koji sudjeluju na 16. UPSHIFTU

Svaki put smo iznova oduševljeni brojem prijava i zainteresiranošću mladih da budu dio pozitivne promjene u svojoj zajednici. Odabir timova koji prolaze selekcijski krug i odlaze na trodnevnu UPSHIFT radionicu uvijek je izazovan.

Na 16. UPSHIFT radionici sudjelovat će:

TIM 1 (Andrej Š., Vedran L., Borna F.) iz Srednje škole Topusko bavit će se problemom neopremljenosti školskih prostora.

TIM 2 (Katarina C., Jelena C., Dijana H.) iz Srednje škole Topusko žele podići svijesti o problemu nasilja u obitelji.

TIM 3 (Zrinka S., Tamara K., Nika O., Roko M., Dora P.) iz Srednje škole Petrinja bavit će se organizacijom dramskih radionica u Petrinji.

TIM 4 (Gabriela V., Ema V., Luka Z., Toni Š.) iz Srednje škole Petrinja, prepoznali su problem nedostatka filmskih i zabavnih sadržaja u Petrinji i okolici.

TIM 5 (Anja P., Luka A., Ana L.) iz Osnovne škole Vladimir Nazor Topusko bavit će se uređenjem vanjskog prostora oko škole.

TIM 6 (Erna K., Ivan L., Tin L., Tarik O.) iz Osnovne škole Vladimir Nazor Topusko bavit će se uređenjem malog dnevnog boravka u prostoru škole.

TIM 7 (Robert K., Lucija A., Natalia K., Luka M.) iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja bavit će se prevencijom neodgovornog i rizičnog ponašanja djece i mladih.

TIM 8 (Sandra Š, Anastazija K., Lucija K., Tamara K., Mihael I.) iz Područne škole Dragutina Tadijanovića Moščenica bavit će se poboljšanjem osnovnih uvjeta u školi.

TIM 9 (Ema S., Una B., Irma D.) iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja fokusirat će se na korisno iskorištavanje viška školske hrane.

TIM 10 (Stela B., Mia L., Gabrijela P., Lana Š.) iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja bavit će se postavljanjem aparata s hranom u školi za učenike s posebnim prehrambenim navikama.

Ovih 10 timova marljivo će raditi na svojim izazovima i prezentaciji osmišljenih rješenja. Uz učenje i rad, također nas čeka mnoštvo zabave i zajedničkog druženja.

Veselimo se vidjeti kako će timovi pristupiti rješavanju problema. Stay tuned!

 

Tags:
,