fbpx
 

Jednostavne ideje za zabavu tijekom karantene

Jednostavne ideje za zabavu tijekom karantene

Svima nam je ponekad dosadno sada kad smo kod kuće, jer se ne možemo sjetiti kako bismo se zabavili. Evo nekoliko zanimljivih ideja!

  1. Družite se s obitelji!

Znam da si svi ponekad možemo biti naporni, ali zato ovo vrijeme možemo iskoristiti tako da se zbližimo s obitelji. Odigrajte zajedno 20 pitanja i naučite nešto novo o članovima svoje obitelji! Pitajte u krug osobe ono što vas zanima i pazite, imate samo dvadeset pitanja. Ideje za pitanja potražite – online!

  1. Oslobodite svoju umjetničku dušu!

Uzmite komad papira i crtajte. Pronađite ideju u svojoj okolini ili na Pinterestu  ili pokušajte nacrtati sebe. Možda baš shvatite da ste talentirani, iako nikada niste mislili da jeste!

  1. Pročitajte knjigu!

Mislite da su knjige dosadne? To samo znači da još niste pronašli knjige po svom ukusu! S obzirom na to da knjižnice ne rade pitajte prijatelje za preporuku i zamolite ih da vam posude zanimljive knjige koje su pročitali. Postoji jako puno web stranica gdje možete čitati online knjige – Knjižnice grada Zagreba i Wattpad. Na Wattpadu i vi možete objaviti svoju knjigu!

  1. Preuredite sobu!

Ako vam je soba neuredna ili vam se jednostavno ne sviđa, preuredite ju! Ne morate (a trenutačno i ne možete) kupovati nove stvari. Pokušajte zato na neki drugi način. Slušajte najdraže pjesme, plešite i uredite svoju sobu. Ako vam je soba neuredna slažite po bojama! Možete napraviti listu. Ja si uvijek napravim listu stvari koje želim popraviti u svojoj sobi, i listu boja i onda idem korak po korak. Vrijedno je na kraju!

  1. Razgovarajte s prijateljima preko video poziva!

Svi imamo mobitele što je jako korisno u vrijeme kada nikamo ne smijemo ići. Tu su i aplikacije preko kojih se može razgovarati. Nazovite prijatelje, pomozite si međusobno oko škole ili zaigrajte igre poput Grad-država ili Potapanje brodova. Ako to nikad niste igrali, na internetu su pravila.

  1. Napravite kolač!

Ovo možda zvuči komplicirano, ali nije! Ima jako puno jednostavnih recepta koje svi vole poput brownija, muffina, mramornog kolača i palačinki! Ako želite da vam bude još lakše, zamolite vaše roditelje da vam kupe već napravljenu smjesu u koju se trebaju dodati samo tekući sastojci. Evo jedan odličan i brzi recept za – mramorni kolač, koji svi vole.

  1. Vježbajte!

S obzirom na to da većinu vremena provodimo kod kuće, predlažem da svaki dan budete fizički aktivni. Postoje brojne besplatne aplikacije za vježbanje, a na YouTube-u je velik broj videa s uputama za vježbanje. Ja svaki dan vježbam kako bih ostala u formi i ostala zdrava. Evo prijedloga za  jednostavne vježbe.

  1. Pišite dnevnik!

Pisanje dnevnika može se raditi na različite načine. Možete zapisati nešto zanimljivo što vam se taj dan dogodilo ili nešto smiješno što ste čuli. Zabavno je pisati dnevnik jer nakon mjesec dana možete okrenuti stranice i nasmijati se tome što ste napisali. Također možete vidjeti koliko ste se promijenili!

  1. Fotografirajte se!

Ovu ideju vidjela sam na društvenim mrežama. Zašto je ne isprobati? Fotografirajte se svaki dan i nakon karantene sastavite video od svih vaših slika da vidite jeste li se i koliko promijenili!

Nadam se da će vam neke od ovih ideja biti zanimljive i da će vam pomoći da pobijedite dosadu!

Ema Korotaj (13 god., Fažana), Mlada ambasadorica za prava djece i mladih Europske unije