fbpx
 

HACKATHON ZA DRUŠTVENE PROMJENE

Što je Hackathon

za društvene promjene?

Hackathon je ubrzan i kreativan način rješavanja problema koji može, ali i ne mora uključivati programiranje. Glavni cilj hackathon za društvene promjene su osim programerskih rješenja poput aplikacije, i sve druge vrste društvenih rješenja koje možete ponuditi, kao npr. kampanje, radionice, konkretna usluga i sl. Na hackathonu sudjeluju timovi, od 3 do 5 članova po timu, koji imaju između 15 i 25 godina. Svaki tim u ograničenom vremenskom periodu treba riješiti zadani problem te po završetku hackathona prezentirati svoju ideju pred žirijem. Hackathoni su timska igra i rijetko kad pobjeđuje pojedinac – pobjeđuje dobar i kompaktan tim. Prva tri tima dobivaju vrijedne nagrade. Kako bi što bolje riješili zadani problem, svaki tim radi uz pomoć stručnih mentora, koji stoje na raspolaganju svom timu za vrijeme trajanja hackathona.

 

Prijave su otvorene do 22.11.2020.

“Code for Change”

Tema ovogodišnjeg hackathona je “Code for Change”, što podrazumijeva razne teme koje mladi žele adresirati. Na primjer “Code for Change” teme podrazumijevaju zaštitu okoliša, mentalno zdravlje i dobrobit, kvalitetno obrazovanje, ravnopravnost svih rodova, inkluzivna društva, borbu protiv infodemije i lažnih vijesti, i mnoge druge, mladima bitne teme.

Tko se može prijaviti?

“Code for Change” namijenjen je učenicima srednjih škola. Sudjelovanje nije pojedinačno, već se prijavljujete u timovima od 3 do 5 članova po timu. Minimalno jedan član tima treba posjedovati napredne vještine programiranja, kako bi zajedno sa svojim timom mogao isprogramirati rješenje zadanog problema. U prijavom obrascu je potrebno navesti tko ima ulogu programera u timu.

Kada i gdje se održava “Code for Change”?

“Code for Change” se održava u Zagrebu od 27. 11. do 29. 11. 2020.

 

Sudjelovanje na hackathonu je besplatno.

 

Program Hackathona “Code for Change” bit će poznat nakon odabira timova, odnosno 22. 11. 2020.

 

Napomena: potrebno je ispuniti jednu prijavu po timu, odnosno jedna osoba iz tima prijavljuje tim i ideju.

 

Rok za slanje prijava je do 22. 11. 2020.

 

Nagradni fond iznosi 15.000 kuna.