fbpx

Četiri tima mladih iz Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije dobili su mentorsku i financijsku podršku s ciljem daljnjeg razvijanja svojih projekata

Četiri tima mladih iz Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije dobili su mentorsku i financijsku podršku s ciljem daljnjeg razvijanja svojih projekata

U Oroslavju, od 28.-30. listopada 10 timova mladih iz Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije sudjelovalo je na UPSHIFT radionici.

Timovi su na trodnevnoj radionici dobili priliku nastaviti razvijati svoje ideje uz pomoć stručnih mentora koji su ih vodili kroz cijeli proces analize problema.

Uz pomoć design thinking metode, na praktičan i kreativan način, timovi su razrađivali svoje probleme, osmišljavali inovativna rješenja, radili prototipe istih i testirali ih.

Treći dan radionice, svaki tim imao je 5 minuta za pitchanje svog rješenja ispred stručnog žirija kojeg su trebali uvjeriti da je njihov projekt održiv.

Iako je izbor bio poprilično težak, pobjedu su odnijela 4 tima. Svaki tim dobio je novčani iznos od 7.500 kuna te daljnju podršku mentora koji će im pomoći u sljedećim koracima implementacije njihove ideje.

TIMOVI POBJEDNICI

TIM 1 (Aiym T., Isabell C., Ivon H. i Jana M) želi osvijestiti važnost prihvaćanja različitosti u svojoj zajednici.

TIM 4 (Lea S., Tia M., Ema Š., i Patrick M.) provest će projekt „Mladi za stare“ kojim žele potaknuti i okupiti mlade da pomognu starijim i potrebitim članovima u svojoj zajednici.

TIM 7 (Neri L., Ivan P., Ema P. i Lea V.) educirat će mlade u svojoj zajednici kako da se lakše nose sa stresom.

TIM 9 (Mia B. Klara V., Lana Š. i Edita K.) pobrinut će se da mladi u njihovoj zajednici imaju više izvanškolskih aktivnosti.

UPSHIFT RADIONICE

UPSHIFT je trodnevna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Kako bi sudjelovali u radionici, mladi okupljaju timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Program zajednički provode Ured UNICEF-a za Hrvatsku i HUKI u okviru UNICEF-ovog programa za mlade „ZABUM – za budućnost mladih“.

Tags: