fbpx
 

Budi Heroj zajednice, prijavi se na prvu upshift radionicu!

Budi Heroj zajednice, prijavi se na prvu upshift radionicu!

Svi smo mi u jednom trenutku poželjeli biti heroji, svi mi imamo svoje heroje, svi smo mi barem jednom razmišljali o tome kako bi promijenili čitavi svijet. Svijet ne možemo promijeniti preko noći i s jednom velikom stvari, da bi svijet promijenili treba puno malih koraka koji će na kraju učiniti razliku!

Zanima te kako i gdje i kada možeš napraviti taj mali, jedan korak prema promjeni koju želiš? Imamo ideju!

Okupiš svoj tim prijatelja (3-5 osoba) te svi imate između 13 i 19 godina i dolazite iz Karlovačke ili Sisačko-moslavačke županije, razmislite o problemu u zajednici koji biste željeli riješiti i prijavite se na UPSHIFT radionice koje će se održati u Hotelu Katarina, Selce, od 22. do 24.05.2020. godine.

UPSHIFT radionica je pravo mjesto za tebe i tvoj tim! 

A ŠTO JE UPSHIFT?

UPSHIFT je intenzivan program radionica za mlade od 13 do 19 godina koji traje 3 dana gdje mladi razvijaju inovativne ideje za rješenja svojih problema u lokalnoj zajednici.

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije organizira intenzivne radionice za mlade na kojima sudjeluje 10 odabranih timova koji uče kako od prepoznavanja problema doći do inovativnog rješenja. Kroz cijeli proces,korak po korak, timovi rade uz pomoć mentora koji su upoznati s materijom te su uvijek spremni odgovoriti na sva moguća pitanja. Također, bitno je napomenuti kako su svi troškovi sudjelovanja (hrana, smještaj, prijevoz) pokriveni od strane organizatora.

ZAŠTO UPSHIFT?

Tijekom samog održavanja radionica za 10 najboljih timova, sudionici će imati priliku steći nova znanja, poznanstva, te će 5 odabranih timova dobiti i financijsku podršku od 2000€ da ideje pretvore u stvarnost!

Cilj projekta je pružiti mladima mentorstvo, iskustvo i znanje te želimo pružiti priliku svima koji imaju želju i volju da mogu oni biti ti pokretači koji će promijeniti stvari na bolje. UPSHIFT je jedinstvena prilika da na poseban način kroz 3 dana radionica sudionici steknu dodatne vještine, upoznaju i razvijaju postojeće! UPSHIFT nije samo projekt od 3 dana, nakon završenog projekta naša baza mentora je dostupna svim timovima da nam se obrate i omogućimo im povratnu informaciju. Nakon službenog završetka radionica timovi ulaze u naš inkubator gdje mi svojim znanjem, iskustvom, željom pomažemo timovima kako realizirali ideje i riješili probleme koje su uočili. 

1. UPSHIFT radionica namijenjena je za mlade iz Karlovačka i Sisačko Moslavačke županije te će se održati od 22. do 24.05. 2020. godine. Kroz cijelu godinu održat će se ukupno 5 radionica po svim krajevima Hrvatske.

Prijaviti se možeš vrlo lako, sve što je potrebno je popuniti online formu za prijave koja se sastoji iz tri koraka:
        – identifikacija prepoznatog problema lokalne zajednice
        – opis problema na primjeru iz svakodnevice
        – tri uzroka prepoznatog problema

Prijavljivanje smo pojednostavili kako bi što manje vremena potrošili na to, a više na razgovor s prijateljima!

PRIJAVA

Prijave su otvorene od do, te nakon zatvaranja prijava žiri će pregledati sve prijave te će na kraju procesa odabrati 10 najboljih timova. Pravila dozvoljavaju više prijava problema u zajednici, no bitno je naglasiti kako se svaki problem gleda zasebno te da je za svaki potrebno poslati posebnu prijavu. Prijavi se možete ovdje. Prijave su otvorene do 10.05.2020. godine.

Mala napomena: Svi koji budu odabrani za sudjelovanje na radionici, a imaju ispod 18 godina, moraju donijeti pisano odobrenje potpisano od strane roditelja.

Za promjenu je potrebno manje nego što misliš, stoga pozivamo te da se zajedno sa svojim timom prijaviš na našu 1.UPSHIFT radionicu! Ono što tražimo od tebe je želja, motivacija, hrabrost i nekoliko spremih prijatelja da zajedno pokrenete promjene! 

VIDIMO SE